Tam da bütçenize göre bir pazar: “Bakırköy Sosyete Pazarı”

Neymiş bu “sosyete” pazarı...

 “Sosyete”, Fransızca’dan dilimize giren sayısız sözcüklerden biri. Aslında topluluk anlamında kullanılan masum bir sözcük. Bizde ise sınıf atlayıp, “gelir düzeyi yüksek” tabaka için kullanılan sıfata dönüşmüş ve kullanım alanı da bir hayli genişlemiş. Sosyete sözcüğü bilinen anlamı dışında bir anlama bürünmüş. Ancak sosyete pazarları bu tezi çürütüyor. Öyle ki farklı semtlerde, farklı günlerde kurulan sosyete pazarları sosyete sözcüğünün tersine bir durumu anlatıyor. Nasıl mı? Hepimizin bildiği üzere bu pazarlar öyle zengin zümreye hitap etmek için değil, aksine kesesini düşünen dar gelirlinin de mekânı. Burası taklit veya defolu ürünlerin satıldığı, ucuz alışveriş yeri.

Sosyete pazarı serimizin bu sayıdaki durağı hepimizin yakından takip ettiği Bakırköy Pazarı. Bakırköy pazarında bizle birlikte keyifli bir yolculuğa ne dersiniz? Her cumartesi günü Bakırköy Adliyesinin yanında kurulan, çevre semtlerin sakinlerinin de akınıyla iğne atsanız yere düşmez bu ünlü pazarda…
Pazara metroyla ulaşım mümkün. Ayrıca otopark sorunu da yok, hem adliyenin otoparkı kullanılabiliyor bunun yanı sıra iki farklı otopark daha mevcut. Daha önce gezdiğimiz iki pazardan farklı birazda karmaşık bir yapıya sahip Bakırköy Pazarı. İçine girdiğinizde tezgâhlar üstünüze üstünüze geliyor. Dümdüz bir arazi üzerine kurulu değil pazar. Gezerken kafanız karışabilir aynı yeri birkaç kez turladığınızda olabilir elbet.

Ancak pazara girdiğinizde dikkatinizi çekecek ilk şeylerden biri şüphesiz ilerledikçe sizi hayrete düşürecek olan fiyatlar. Çünkü çeşit o kadar fazla ki bir tezgâhta gördüğünüzü diğer tezgâhta daha da ucuza bulabiliyorsunuz. Bizden söylemesi hemen pazarın büyüsüne kapılıp torbaları doldurmayın. Önce biraz gezin alıcı gözüyle bakın, sonra satın alın.

Bu pazarda yok yok. Giyim, ayakkabı, özelikle çeşit çeşit kumaş, kurdele incik boncuk, perdeciler, yiyecek ve köylülerin ürünlerini sattığı alanlarda mevcut. Pazar oldukça büyük, buraya gelenler de genelde erkenden geliyorlar ve dolayısıyla acıkıyorlar. Çözüm ise gayet basit: Kadınlar tarafından hazırlanıp satılan çeşit çeşit gözlemeler…

Ucuz ve moda olsun isteyen buyursun
“Ucuza giyinelim ama kaliteli olsun” diyenlerdenseniz ya da “bir sezon giyip atıyoruz nasılsa çok para harcamayalım” diyorsanız Bakırköy pazarı tam size göre. Hem dünyaca ünlü markaların ihracat fazlasını bulup şık giyinmek hem de ucuza şıklık sağlamak için doğru mekândasınız. İyi giyinmek için öyle servet dökmeye gerek yok artık. Bu pazarda elbiseler, çantalar, ayakkabılar var hem de en kalitelisinden.

Pazarın püf noktaları
Her pazarda olduğu gibi bu pazarda da sabah siftahı esnaf için çok önemli. Sabah siftahı için peşinizden ayrılmayarak neredeyse yarı yarıya indirim yapacaklardır. Ancak öğleden sonra ise esnafın cömertliğinden eser bile kalmayacaktır.
  
En son kaça olur bu?
Bütün pazarlarda gördüğümüz manzaradan farksız değil bu pazarda. Her tezgâhta “abi en son kaça olur bu?”,” biraz daha indirim yap be abi öğrenci adamız paramız yok” diye cümleler yankılanıyor. Her şeyi geçtim pazarın doğasında var pazarlık. Hesaplı alışveriş yapabilmek için en çok tercih edilen pazarlardan biri Bakırköy Sosyete Pazarı. Tabiri caizse en uygun fiyatlı ve en büyük giysi cenneti bu pazar. Ucuza şık giyinmek istiyorsanız artık mümkün. Bakırköy’de dâhil olmak üzere on milyon liraya bile ürün var bu pazarların hepsinde. Üstelik bazı ürünlerde en küçük bir üretim hatası bile yok.
Kısaca hem ucuza hem de kaliteli giyeneyim modayı da takip etmede geri kalmayayım diyenlerdenseniz ilk durağınız Bakırköy pazarı olmalı. Şimdi yazıyı bitirdikten sonra Cumartesi’yi bekleyin ve Bakırköy’e gidip gönlünüzce alışveriş yapın. İyi alışverişler…



(Bu haber Yasemin Bozkurt'la birlikte hazırlanmıştır.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wikipedia

Arama sonuçları

Translate

AddThis